کاربرگ درس 4- اجزای جهان اجتماعی

سلام دهمی های عزیز 

 وقت تون بخیر .

تسلیت می گم شهادت امام حسن عسگری (علیه السلام ) رو   وتبریک می گم آغاز امامت مولای عزیزمان حضرت حجت رو . 

چند تا نکته رو اشاره می کنم : 

1- درس 4 رو تا پایان مبحث ذهنی و عینی بودن پدیده ها پیش بردیم .تا همین مبحث مطالعه کنید و برای پرسش کلاسی آماده باشید . همچنین روی فعالیت های کتابتون هم مسلط باشید برای پرسش کلاسی. 

2-تکالیف این جلسمون شامل دو تا کاربرگ هست . وقت خوب و دقت کافی براشون بذارید .  آسونن آگر با حوصله و دقت برین سراغشون وقت زیادی ازتون نمی گیرن . 

کاربرگ اول : 

روی پیامد ها و تاثیرات ویروس کرونا (پدیده اجتماعی کرونا) در جامعه ایرانی و جامعه جهانی ، در سه سطح خرد ، میانه و کلان خوب بیندیشید و با بهره گیری از مفاهیم درس و بحثهای دیروزمون سرکلاس برای هرسطح دو مورد بنویسید . (با شرح کوتاه بر موارد )  (رای اینکه موارد  خوبی بیابید می تونید روزنامه ها ، خبرگزاری ها و یا اخبار رو طی چند روز  دنبال کنید . ) 

کاربرگ دوم : 

موشن گرافیک "سندروم جینوسی" را در لینک زیر ببینید .

https://www.didestan.com/video/L80Evxq7

(اگر موفق به باز شدن لینک نشدید ، نام سندورم جینوسی را سرچ کنید به راحتی به این موشن گرافیک دسترسی پیدا می کنید. )

بعد ازدیدن این موشن گرافیک ، متن زیر را با دقت بخوانید .

بی تفاوتی اجتماعی وضعیتی است که طی آن افراد به واسطه عدم اتصال ذهنی ( شناختی) و عینی ( کنشی ) با جامعه ( همنوعان، نهادها و ساختار های اجتماعی ) با بی علاقگی و بی اعتنایی به واقعیت های پیرامون از انجام مشارکت اجتماعی – سیاسی  ، مسئولیت های اجتماعی ، فعالیت های دگرخواهانه و درگیری فعال در مسائل اجتماعی پرهیز می کنند.

بی تفاوتی را می توان در حوزه رسمی  و غیر رسمی مورد مطالعه قرار داد. در حوزه رسمی مثل مشارکت داوطلبانه در سازمان ها ،احزاب و انجمن ها ، تمایل به شرکت در انتخابات .در حوزه غیر رسمی مثل کنش های مشارکتی دگرخواهانه و اعمال نوعدوستانه از قبیل کمک به مستمندان ، حمایت از دیگران ، توجه به مشکلات اطرافیان. به عبارت دیگر بی تفاوتی اجتماعی وضعیتی است که طی آن افراد درجامعه نسبت به همنوعان ، اوضاع اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و شرایط موجود و آینده دچار بی اعتنایی و بی علاقگی می شوند. ( محسنی تبریزی، علیرضا (1390) ، پژوهشی درباره بی تفاوتی اجتماعی در ایران ، نشریه جامعه شناسی کاربردی ، شماره 43 ، پاییز 90 )

یکم با مفهوم بی تفاوتی اجتماعی آشنا شدید. موشن گرافیکی که دیدید متمرکز بر  بی تفاوتی اجتماعی در سطح غیر رسمی  هست . تمرکز ما هم در این کاربرگ روی همین سطح از بی تفاوتی اجتماعی هست . 

بی تفاوتی اجتماعی به عنوان یک  پدیده اجتماعی  و به عنوان یکی از آسیب های مهم در روابط  انسانی  محل تامل جدی بسیاری از جامعه شناسان قرا گرفته . در جامعه خودمون هم ما در بعضی اقشار جامعه با این پددیه اجتماعی مواجهیم .  این کاربرگ مون رو اختصاص می دیم به این مفهوم . برای فهم بهتر و عمیقتر از این پدیده اجتماعی یک تمرین کوچیک داریم . 

یکی از موارد زیر را به دلخواه انتخاب کنید و درباره آن خوب فکر کنید ، از محتوای موشن گرافی بالا و برداشت و فهم تون از اون هم می تونید استفاده کنید ، از منابع علمی  و مشورت دیگران هم می تونید استفاده کنید ، و درگام بعد حاصل فکر و یا مطالعه تون رو در سه پاراگراف بنویسید . برای هرسطح  یک یا دو مورد کفایت می کنه .

1- علل یا زمینه های بروز بی تفاوتی اجتماعی در جامعه  در سه  سطح خرد ، میانه  و کلان

2- مصادیق و یا نمونه هایی از بی تفاوتی اجتماعی در جامعه  در سه سطح خرد، میانه و کلان

 

نمره این کاربرگ :  5 نمره 

مهلت ارسال : جمعه  99/8/9 - ساعت 22 

موفق باشید .